• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • В Арбузинському районному Будинку творчості школярів пройшла профорієнтаційна декада.

В Арбузинському районному Будинку творчості школярів пройшла профорієнтаційна декада.

2015-11-18

/Files/images/SAM_6601.JPG

Кожен з нас дорослих колись мріяв вирости і отримати професію, ту яка в дитинстві здавалася найкращою. Хтось мріяв стати модельєром, хтось адвокатом, водієм і т.д. Та не завжди мрії збуваються і не завжди обрана в дитинстві професія потім стає до душі. А це все тому, що ми мало чого знаємо про свої вроджені здібності, нахили. Та й про професії, насправді, теж небагато знаємо. В дитинстві є ще час зорієнтуватися і почати приділяти більше уваги розвитку допрофесійних навичок. А так, як Будинок творчості займається розвитком таких навичок, (особливо велику увагу тут приділяється творчим здібностям, необхідним для будь якої професії), то в нашому дитячому закладі вперіод з 9 по 18 листопад 2015 року була проведена профорієнтаційна декада.

9-10 листопада вихованці гуртків «Культура мови та спілкування», «Юні фотоаматори», «Юні дизайнери», «В’язання гачком», «Образотворче мистецтво», Аплікація соломкою», «Народна творчість», «Паперопластика» разом з керівниками гуртків Левченко С.О., Ткачук Т.О., та Ярошенко Т.М. відвідали з екскурсіями Арбузинський районний центр зайнятості. Більшість дітей вперше були в цьому закладі і вперше дізналися про його роботу. Зустрічала нас молодий працівник Центру зайнятості — Шарата Оксана Миколаївна. Вона ознайомила вихованців з призначенням свого закладу, розповіла про класифікацію професій, продемонструвала документальний фільм про професії творчого направлення (які найбільш знайомі нашим вихованцям) і провела масу інтелектуально-пізнавальних ігор та вікторин. Звичайно ж все стосувалося професій. Дітям дуже сподобалось. Адже тут вони змогли поповнити свої профорієнтаційні знання, задавши питання спеціалісту.

11 листопад в приміщенні Будинку творчості мною культорганізатором, та педагогами закладу був проведений профорієнтаційний ігровий захід «Я мрію стати». Де, використовуючи свої творчі здібності, наші невгамовні вихованці грали в професії та, фантазуючи, вигадували нові. Як завжди, у нас було весело і гамірно.

12 листопада відкрилася виставка дитячих малюнків «Моя майбутня професія», яка функціонувала до 18 листопада. Вихованці Ярошенко Тетяни Михайлівни, Перепелиці Альони Олександрівни, Святовець Надії Сергіївни представили свої творчі живописні роботи. Свої мрії про майбутню професію вони відобразили в малюнках.

Зустріч з представником мужньої професії «Рятівником» відбулася 18 листопада. До нас в заклад завітали аж два працівники Державної служби України з надзвичайних ситуацій Артюх Ірина Олександрівна та Тофан Дмитро Юрійович. Ірина Олександрівна розповіла все про професії рятувальника та пожежного; дала відповіді на всі дитячі запитання. Та головним був інструктаж про те, як вести себе під час пожежі. Інструктувати допомагав Дмитро Юрійович. А ще він продемонстрував дітям спецодяг пожежника, дав кожному вихованцю приміряти захисну пожежну каску (що викликало массу позитивних емоцій) і ознайомив вихованців з вогнегасником. А на завершення, в знак закріплення нових знань Іриною Олександрівною бул проведена пожежна вікторина та ігрова програма. А потім всі переглянули мультфільм про рятувальницю лисичку і сфотографувалися всією компанією на згадку. Зустріч з рятівниками перетворилася на веселу дружню бесіду. Дітям було настільки цікаво, що вони не дуже хотіли, щоб ця зустріч закінчувалася. По всьому було видно, що діти, працівники БТШ і пожежники залишилися дуже вдоволеними після такого щирого спілкування.

Тож, декада профорієнтації в Будинку творчості пройшла цікаво та змістовно. Навіть, дощова прохолодна погода не заважила нашим важливим заходам. Приємно, коли діти просять продовження декади. Я думаю, тепер нам дорослим є над чим працювати. Незабаром ми знову порадуємо своїх маленьких вихованців новими заходами про професії.



Культорганізатор Арбузинського БТШ

Ткачук Т.О.

Кiлькiсть переглядiв: 562

Коментарi